السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
احضرت لكم طريقة عمل الرز بالمشروم وانا جربتها بنفسي وطلعت روعه
نحضر 2 كوب رزو بصله كبيره و3فصوص ثوم وحزمة بقدونس وعلبة مشروم وحبتين فلفل رومي اواخضر حسب الرغبه
نغسل الرز جيدا ونصفيه ونضع ملعقتين كبيره سمنه على النار ونضع البصله المقطعه ونسيبها لما تحمر شويه ونحط الثوم المطحون ونقلبه شويه مع البصل ونحط الفلفل المقطع ونقلبه ونسيبه شويه ونحط البقدونس المقطع والمشروم ونضع الملح وشعرة كمون وبهارات ونضع الرز ونقلبه جيدا ممكن نضع شويه وبعدين نضع الباقي وممكن نضعه كله مره واحده ونحضر شوربه مغليه ويفضل شوربة لحمه ونراعي انها تكون دلعه علشان الملح اللي حطيناه مع الرز ونضع الشوربه المغليه عليه ونقلبه ونغطيه ونسيبه لحد لما يغلي نوطي العين ونضع شياطه تحته لحد لما يستوي
وبيطلع طعمه حلو جدا وممكن نزينه بالبقدونس عند تقديمه والاطفال هيحبوه اوي
وبالهناء والشفاء